17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Salát z červené řepy

Název Množství a jednotka
červená řepa 1/2 kg
křen syrový kousek
sůl
cukr
citrónová šťáva
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, nebo nakrájíme na plátky a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou, případně octem. Přidáme lžičku olivového oleje, aby se zachovaly vitamíny rozpustné v tucích. Sypeme nastrouhaným křenem.


 


RECEPTY

Květákový mozeček

Postup: Uvařený květák vidličkou rozděláme na malinké růžičky a orestujeme na másle.... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské rizoto

Postup: Nejprve uvaříme rýži - velmi dobrá do rizota je rýže Arborio, ale může být i... zobrazit recept

RECEPTY

Pomerančovo - pomerančová buchta

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 100 ml pomerančové šťávy (100 ml šťávy je asi... zobrazit recept

RECEPTY

Losos s citronovou omáčkou

Postup: Porce lososa bez kůže osolíme, okořeníme citronovým pepřem, vložíme do pekáčku,... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na másle

Postup: Pstruha omyjeme, ostraníme hlavy, osušíme, prosolíme i zevnitř a necháme... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...